WEAKNESSES

 
En fallback. Det har vi väl alla? Den där säkra platsen man kan återvända till när verkligheten inte vill fungera. Det kan vara vad som helst. En människa, apati, flaskan. Min är, och kommer alltid att vara, vikten. 
Jag tänker ofta på den. Anorexin, alltså. Jag grubblar. Kommer jag någonsin att bli frisk? Helt frisk? Eller kommer jag aldrig kunna stänga av huvudkaloriräknaren? Alltid få ångest efter en måltid? Behöva kompensera en dag om jag ätit för mycket dagen innan? Kommer jag någon högtid, en jul om tio år, kunna sitta och helt och fullt njuta av maten, utan att tänka på det dagen efter? Hur?
Jag är ändå stolt över mig själv, Jag har, gång på gång, knockat monstret. Jag har ignorerat rösten, jag har motarbetat impulserna. Fastän jag har varit nära, har jag inte hamnat i min fallback. Men samtidigt, vad är det som får mig att slänga ut matvaror från lägenheten i ren impuls, endast för att jag är rädd för att jag ska äta upp det? Det ger inget mer än dyrare matkostnader. Ändå försvinner inte monstret. Och ibland blir man trött på att slå tillbaka.
Hörrni, jag vet inte riktigt vart jag vill komma. Inte ens när jag sitter här och skriver har jag kommit fram till ett svar, eller ens en mening med det här inlägget. En del av mig vill avsluta med en peppande slutsats. Säga det att vi alla har våra safeplaces, där vi tror att vi är trygga och där vi vet hur allt fungerar. Men de där sakerna är inte trygga, oftast raka motsatsen. De är beteenden vi hamnar i när vi är svaga. Och man kan inte hamna i en jävla regression så fort livet inte går som man vill. Man får bita ihop och fortsätta framåt. Fortsätta simma.
Men en del av mig orkar inte peppa. Peppar mig själv hela tiden och man blir ärligt talat trött på det. Peppar på bloggen hela tiden. Peppar mina nära. Aldrig något fel.
Jag behövde få skriva av mig. För att fortsätta att orka peppa mig själv, då behövde jag få skriva av mig.
 
 
Ja - det är en gammal bild.
Så där smal är jag inte på långa vägar längre.

Kommentarer
Postat av: Anonym

http://2.bp.blogspot.com/-h4mu2iHgq0Q/UfltpeeY3GI/AAAAAAAAAzA/A034LpUvpTw/s1600/dory-nemo.jpg

Svar: awyeah
Susanna Aulin

2013-11-14 @ 14:30:13
Postat av: V

Man kan få pepp från en vän också <3

Svar: <3
Susanna Aulin

2013-11-15 @ 20:29:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0