grown-ups.

 
När jag var liten var det enda jag ville att växa upp. Jag ville slippa föräldrar som sa åt mig när jag skulle gå och lägga mig, slippa lärare som tvingade mig att lära mig irreleventa saker jag inte brydde mig om för fem öre. Slippa auktoriteter över huvudtaget. Sedan kommer man in i tonåren och alla vuxna slutar aldrig tjata om hur man ska ta vara på dessa år. Varför? För att det bästa i världen är kroppskomplex, mobbning och en allmän känsla av att man är totalt vilsen? För att man ska ta vara på uppenbarelsen att fastän man går i en skola med 1500 elever är man ensam? Nej tack. Man vill uppåt. Bli självständig, göra alla de saker ens föräldrar förbjöd en från att göra. Man vill flytta hemifrån, kunna supa sig full mitt på dagen, trilla in med ett one night stand klockan 05 och sedan sova sig igenom dagar utan att mamma tvingar en att vakna. Man vill bli vuxen.
Men när händer det då? Jag har flyttat hemifrån, betalar min hyra, går till mitt jobb, köper min egen mat. Jag ansvarar för mig själv. Borde jag inte vara vuxen då? Hela mitt liv har jag haft uppfattningen att när man är 20 är man vuxen. Och i år är det min tur, the "big" 20. Varför känner jag mig i så fall lika ung som när jag var tretton?
Nu har barndomsproblem blivit det motsatta. Nu jag har möjlighet att göra vad jag vill, bo vart jag vill, bli vad jag vill. Och då känns de där reglerna, de där föräldrarna som bestämde åt en, inte lika illa. Är det för att jag inte tror att jag är redo än? Att en vuxen måste bestämma åt mig för att jag inte är vuxen?
Kanske växer man aldrig upp. Kanske existerar inte den osynliga barriären som drar linjen mellan unga och vuxna. Vi och de. Egentligen är det kanske bara så att livet fortsätter. Dagar blir till år medan kroppen åldras och psyket utvecklas. Men man är fortfarande samma barn, samma tonåring. Bara det att tiden fortsätter att gå. Jag hoppas det. Jag vill bojkotta hela termen "vuxen". Bara försöka leva, förstår ni?

Kommentarer
Postat av: mra

Mycket bra och insiktsfullt skrivet!

2014-01-14 @ 07:34:06
Postat av: Kayla

Så bra skrivet

2014-01-16 @ 03:18:51
URL: http://mokedestyle.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0